Автобусний лоукостер FlixBus запустить дешеві рейси з Харкова до ЄС

Фото: mtu.gov.ua

11 червня 2019 року найбільший оператор автобусних перевезень в Європі, компанія FlixBus, оголосила про свій вихід на український ринок.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міністерства інфраструктури України.

У планах європейського автоперевізника запустити в 2019 році рейси з Києва, Львова, Харкова, Дніпра та Одеси. Перевезення будут здійснюватись до Німеччини, Польщі, Чехії, Австрії та Угорщини. Легкими хабами з’єднання будуть виступати такі міста як Краків, Будапешт, Берлін та Мюнхен.

Також на презентації компанія оголосила про старт продажу квитків з Києва за 5 напрямками (Кельн, Росток, Карлсруе, Штутгарт та Відень) за цінами від 5 до 15 євро.

Генеральний директор FlixBus в Польщі та Україні Міхал Леман повідомив, що купити квиток можна через мобільний додаток або сайт. При цьому роздруковувати квиток не потрібно – водій просканує QR-код. Через додаток також можна відстежити, де перебуває автобус і коли він прибуде

“Вимоги до автобусів: кваліфіковані водії, мінімум двоє на нічний лінії для безпеки пасажирів, комфортна відстань між сидіннями – мінімум 76 см, Wi-Fi і FLIX-розваги на борту, доступний туалет у дорозі, розетки і екологічно чистий парк”, – цитує Лемана ЦТС.

Крім того, як повідомив Леман, на початковому етапі на українських маршрутах буде задіяно два десятка автобусів.

“Це будуть не автобуси у фірмовій зеленій лівреї, а автобуси української компанії-партнера, які будуть мати логотип FlixBus”, – пояснив перевізник.

Запуск маршрутів перевізника прокоментував у себе в Facebook також міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він написав, що Україна – перша держава за межами ЄС, після США, де цей перевізник почав роботу.

“Від творців GE, Ryanair, Uber та інших в Україні. Найбільший і найдешевший автобусний перевізник Європи Flixbus в Україні! Ми перша держава за межами ЄС, після США, де вони почали роботу. Квитки від 5 євро вже наявні он-лайн!” – написав міністр.

Наразі маршрути автобусів компанії FlixBus прокладені через більш ніж 2000 населених пунктів у 29 країнах. Щодня виконується близько 350 тис. рейсів.

Як повідомляв Харків Times, аеропорт Харкова розширює географію полетів. Найбільш вірогідно, що рейси Ryanair з Харкова з’являться в зимовому розкладі. У перемовинах з Ryanair пріоритетними для початку польотів є Німеччина і Польща. З червня SkyUp відкривають регулярні рейси до Барселони.